La sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon, miercuri, 27 iulie 2022, Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, s-a aflat în mijlocul obștii monahale a Schitului buzoian Ciobănoaia. Cu prilejul hramului acestui așezământ călugăresc, Ierarhul a săvârșit Sfânta Liturghie și slujba Parastasului pentru ctitori în altarul de vară al schitului.

Soborul slujitor a fost format din nouă ieromonahi, preoți și diaconi, printre care s-au numărat pr. Marian Gegea, consilier eparhial la Sectorul Cimitire, monumente și servicii funerare, pr. Constantin Călin, protopop al Protoieriei Buzău I, arhim. Calinic Marti, egumenul Schitului Săseni, protos. Dionisie Constantinescu, duhovnicul Mănăstirii Poiana Mărului, și protos. Macarie Gherghe, egumenul Schitului Ciobănoaia.

În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian a vorbit despre viața și minunile Sfântului Pantelimon, care a rămas în conștiința Bisericii lui Hristos drept ocrotitor al medicilor și vindecător al tuturor celor aflați în suferință.

Cântările liturgice au fost interpretate de Corul Psaltic Misionar „Sfântul Roman Melodul” al Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei.

În numele obștii monahale, părintele egumen Macarie Gherghe i-a oferit Chiriarhului locului o icoană a Maicii Domnului.

Schitul Ciobănoaia este un așezământ monahal de călugări, înființat în anul 2002, situându-se pe teritoriul comunei Merei din județul Buzău.