Marți, 15 martie 2016, Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, a oficiat Pavecernița Mare, la Catedrala voievodală Adormirea Maicii Domnului din Buzău. În cadrul slujbei, ierarhul a citit a doua parte a Canonului Sfântului Andrei Criteanul, în prezența unui mare număr de credincioși. Răspunsurile la strană au fost date de psalții Catedralei voievodale.

În cea de-a treia zi a Postului Sfintelor Paști, miercuri, 16 martie, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian s-a aflat în mijlocul credincioșilor prezenți la Catedrala copiilor Sfântul Mucenic Sava din Buzău, unde a săvârșit a treia parte a Canonului Sfântului Andrei Criteanul, unită cu slujba Pavecerniței Mari.

„Fiecare creștin se cuvine să mediteze la ceea ce a cuprins cu mintea Sfântul Andrei în acest canon zis al pocăinței. El a venit în ajutorul nostru cu cuvinte pe care noi poate nu le-am fi găsit, dar, cel puțin, rugăciunile cele mai simple și mai scurte din Noul Testament putem, totuși, să le rostim și, mai ales, să le simțim: rugăciunea vameșului din parabola cu același nume: «Dumnezeule, milostiv fii mie, păcătosului» (Luca 18, 13) și rugăciunea femeii cananence: «Doamne, ajută-mă» (Matei 15, 25), izvorâte din inimile unor oameni care au conștientizat starea lor de păcătoșenie și care și-au dat seama că nu au altă scăpare decât apelul la mila lui Dumnezeu. Fiecare dintre cântările pe care le-am rostit în această seară este precedată de stihul «Miluește-mă, Dumnezeule, miluește-mă!», cântat în glasul al VI-lea, care sugerează durerea, generată de părerea de rău pentru păcate; dar nu e suficient doar să o sugereze, ci se impune ca noi să o și simțim. Prin participarea la această slujbă specială, avem posibilitatea ca, uitând de grijile vieții cotidiene, să închidem ochii trupești și să îi deschidem pe cei ai minții, privind fiecare înlăuntrul sufletului său. Împreună cu Sfântul Andrei Criteanul, să-I cerem lui Dumnezeu gândul smereniei și mila Sa, pentru purtarea crucii vieții pământești“, a afirmat Întâistătătorul Eparhiei Buzăului și Vrancei.

Ultima parte a Canonului cel Mare va fi citită de Chiriarhul locului, Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, joi, 17 martie, în biserica Parohiei Sfântul Ioan Botezătorul din municipiul Focșani.