La Centrul Eparhial din Buzău a fost inaugurată vineri, 13 decembrie 2013, Fabrica de lumânări „Lumină lină“, după un amplu proces de modernizare. Slujba de binecuvântare a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei.

În cuvântul rostit la final, Înaltpreasfinţia Sa a mulţumit lui Dumnezeu pentru ajutorul dat spre împlinirea lucrărilor de reamenajare a Fabricii de lumânări de la Buzău, precizând apoi: Mare este bucuria pe care o trăim cu toţii, personal şi împreună cu dumneavoastră, când vedem munca desfăşurată până acum, care a presupus efort îndelungat, să fie încununată printr-o slujbă de binecuvântare şi, mai ales, observând că s-au produs nişte schimbări, în sensul de înnoire şi dinamizare a activităţilor care au loc la această fabrică, numită sugestiv «Lumină lină», pentru că ne-am dorit ca lumănările care se produc în fabrica noastră să ardă lin. Aşa cum la Vecernie cântăm: «Lumină lină a sfintei slave, a Tatălui ceresc…», ceea ce presupune că cei care cântă trebuie să aibă glasurile line, duioase şi, în felul acesta, să-L preaslăvească pe Dumnezeu, tot astfel, alături de cântarea lină, şi lumânarea trebuie să ardă lin.

La eveniment au mai participat consilieri eparhiali, protopopi, precum şi cei care au sprijinit renovarea fabricii.

Dl Ionuţ-Radu Vintilă, director cu atribuţii de consilier eparhial la Fabrica de lumânări „Lumină lină“, ne-a declarat: Lucrările au fost executate în perioada august –noiembrie 2013. În toată această perioadă, sau efectuat lucrări de reamenajare, de igienizare, de îmbunătăţire a sistemului tehnologic, precum şi de rentabilizare a producţiei. Toate acestea contribuie atât la sporirea productivităţii, cât şi la obţinerea unei calităţi superioare a lumânărilor. Pe fiecare lumânare există elemente de identificare, ceea ce demonstrează că ne asumăm responsabilitatea pentru calitatea acestora. De aceea, îndemnăm credincioşii să achiziţioneze doar lumânări produse la fabrica noastră, prin aceasta susţinând activităţile Bisericii, cele sociale, culturale şi misionare“.

Fabrica de lumânări a Eparhiei Buzăului şi Vrancei funcţionează, fără întrerupere, din anul 1950.