În Duminica a 28-a după Rusalii, paraclisul arhiepiscopal „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena“ din Buzău a îmbrăcat haine de sărbătoare. Lăcaşul de cult a fost binecuvântat de Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, atât la interior, cât şi la exterior, în urma lucrărilor de renovare şi înfrumuseţare. Ierarhul a săvârşit în continuare Sfânta Liturghie, în cadrul căreia l-a hirotonit diacon pe tânărul teolog Ionuţ-Radu Vintilă, consilier eparhial.

La slujbe au participat preoţi profesori, elevi, precum şi alţi credincioşi.

În cuvântul rostit cu prilejul slujbei de resfinţire, Înaltpreasfinţia sa a subliniat: Prin rânduiala şi cu ajutorul lui Dumnezeu, am putut pune un început bun slujirii Sfintei Liturghii şi a celorlalte slujbe bisericeşti în paraclisul elevilor Seminarului Teologic din Buzău, cu hramul «Sfinţii Împăraţi Constantin şi maica sa Elena», după o oarecare absenţă, având în vedere că s-au săvârşit anumite lucrări de amenajare şi înfrumuseţare a lăcaşului sfânt. Adresez un cuvânt de mulţumire şi de recunoştinţă părinţilor profesori ai Seminarului buzoian – cei mai de demult şi cei de acum – şi vă închipuiţi câtă emoţie am trăit eu, astăzi, în această biserică, în care slujesc pentru prima oară ca arhiereu, după ce, odinioară, stăteam în rând ca aceşti elevi sau la strană, cântând la Sfânta Liturghie. Ultima Sfântă Liturghie la care am cântat, a fost în anul 1987“.

Paraclisul datează din anul 1841, fiind ridicat în vremea arhipăstoririi episcopului Chesarie, pe locul altuia mai vechi dărâmat în urma cutremurului din 1838. Din cauza unui incendiu, sfântul lăcaş a fost refăcut în vremea episcopului cărturar Dionisie Romano. Lucrările de pictură au fost executate, în anul 1882, de Dimitrie Teodorescu, unul dintre elevii şcolii de zugravi de la Buzău. În general, paraclisul serveşte ca lăcaş de rugăciune pentru practica liturgică a elevilor seminarişti.

După Sfânta Liturghie, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Ciprian a hirotesit întru duhovnic 10 preoţi, cărora le-a dăruit câte o geantă, un epitrahil, un Molitfelnic şi o cruce de binecuvântare.