La Catedrala voievodală din Buzău, slujba la trecerea dintre ani a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei. Astfel, începând cu ora 23.30, ierarhul a săvârşit Acatistul Domnului nostru Iisus Hristos, după care s-au citit rugăciuni specifice acestui moment din anul civil.

În prima zi a anului 2014, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Ciprian a oficiat Liturghia Sfântului Vasile cel Mare în Catedrala arhiepiscopală „Înălţarea Domnului“ din Buzău. La final, s-a săvârşit şi slujba de Te Deum, după rânduiala stabilită de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

În cuvântul de învăţătură, Înaltpreasfinţia Sa a vorbit despre praznicul Tăierii împrejur a Domnului, a evidenţiat virtuţile şi realizările pe plan pastoral-misionar ale Sfântului Vasile cel Mare şi a transmis tuturor mesajul de Anul Nou.

Ne-am rugat Mântuitorului Hristos ca să binecuvinteze cununa anului care a început, să ne ajute tuturor să facem lucruri bune, în anul 2014. Fără îndoială că fiecare îşi face un bilanţ al său, personal, în familie sau la locul de muncă, apoi trage linie şi vede ce a realizat şi ce nu a realizat, ce ar fi putut realiza, însă nu a insistat suficient de mult. Este bine să ne facem planuri, de a împlini anumite lucrări în anul care a sosit, dar avem nevoie de ajutor de la Dumnezeu. Fără credinţă, fără rugăciune şi fără nădejde în Părintele ceresc şi în sfinţii Săi, nu putem să realizăm mare lucru. Când ne ancorăm cu nădejde tare în Dumnezeu şi ne rugăm sfinţilor ca să mijlocească pentru noi, veţi vedea, iubiţi credincioşi, cât de minunate ni se vor părea împlinirile. Făcând o retrospectivă, vom spune că singuri, cu puterile noastre, nu am fi putut împlini aceste lucruri“, a precizat Întâistătătorul Eparhiei de la Curbura Carpaţilor.

Credincioşii buzoieni au participat în număr mare la slujbele oficiate atât în noaptea dintre ani, cât şi în ziua de 1 ianuarie.