Credincioşii Parohiei vrâncene Faraoanele au primit duminică, 29 decembrie 2013, binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei. Ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie în biserica „Adormirea Maicii Domnului“.

Înaltpreasfinţia Sa a vorbit, în cuvântul de învăţătură, despre Sfinţii 14.000 de prunci ucişi din porunca lui Irod.

„Sfântul Arhidiacon Ştefan, pe care l-am sărbătorit de curând, este trecut în calendar ca Întâiul Mucenic, după întemeierea Bisericii creştine, dar iată că, înaintea sa, pruncii din Betleem şi din împrejurimi au fost botezaţi cu Botezul sângelui. Dacă nu ar fi fost vorba de Pruncul Iisus între ei, Irod nu i-ar fi trimis pe oşteni ca să-i ucidă. Deci putem spune că aceştia au primit, anticipat, Botezul întru Hristos, prin martiriu, adică prin mucenicie, numit Botezul sângelui. Ei sunt cei dintâi martiri ai Bisericii creştine, care nu fusese încă întemeiată în chip văzut, dar care la Dumnezeu exista deja – pentru că Dumnezeu, prin Jertfa Fiului Său pe Cruce, avea să consfinţească întemeierea Bisericii“, a spus Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Ciprian.

La slujbă au participat autorităţi locale, precum şi un număr însemnat de credincioşi din localitate şi din împrejurimi.

Lăcaşul de cult a fost ridicat în 1880, fiind sfinţit doi ani mai târziu. Din cauza cutremurelor şi a intemperiilor, aici s-au realizat, de-a lungul timpului, ample lucrări de restaurare şi consolidare.