Miercuri, 30 mai 2018, Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, s-a întâlnit cu profesorii de Religie din cercul metodic Râmnicu Sărat, în cadrul unui eveniment educațional despre prietenie și iubirea creștină. Întâlnirea a avut loc la Școala Gimnazială Nr. 1 din municipiul Râmnicu Sărat. La eveniment au participat: Pr. Prof. Cristian-Marius Dima – consilier eparhial la Sectorul Învățământ și activități cu tineretul, Prof. Geta Burducea – inspector general adjunct al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Buzău, Prof. Robert-Mugurel Roșioru – inspector de Religie în cadrul ISJ Buzău, Dl Ștefan Torcărescu – viceprimarul municipiului Râmnicu Sărat, Prof. Valeriu Echimescu – directorul unității de învățământ râmnicene, precum și responsabilii de cerc metodic pentru disciplina Religie din județ.

În deschidere, corurile „Lumea copiilor” și „Menestrelii” ale Școlii Gimnaziale Nr. 1 din municipiu, coordonate de Prof. Viorica Manolache și Prof. Gabriela Marinescu, au interpretat câteva piese dedicate Centenarului Marii Unirii.

După acest moment artistic, Dna Adriana Drăghiciu – profesor de Religie la școala amintită, a susținut o lecție demonstrativă la clasa a IV-a, cu tema Prietenia și porunca iubirii creștine.

La final, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian a adresat un cuvânt de felicitare profesorilor și elevilor, subliniind rolul factorilor educaționali în formarea noilor generații.

„Să prețuiți faptul că aveți părinți buni, care vă ocrotesc, vă iubesc, că aveți profesori care se preocupă de formarea voastră și cărora va trebui să le păstrați totdeauna recunoștință, de-a lungul vieții. Pe lângă părinții de acasă – mama și tata – învățătorul, profesorul și preotul sunt persoanele cele mai importante din viața voastră, care vă ajută să ajungeți oameni mari, în adevăratul sens al cuvântului. Îmi exprim bucuria și satisfacția că am participat la o oră de Religie foarte dinamică. Felicitări elevilor și doamnei profesoare pentru această minunată oră! Rugăm pe Bunul Dumnezeu să vă țină tineri, voioși, dinamici și dornici de a învăța lucruri frumoase”, a spus Înaltpreasfinția Sa.

Cu acest prilej, copiii au primit din partea ierarhului cărți de rugăciuni, iconițe și dulciuri.