Duminică, 3 iunie 2018, Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, a sfințit pictura bisericii Parohiei Rubla, județul Buzău. În continuare, Înaltpreasfinția Sa a săvârșit Sfânta Liturghie, apoi, a binecuvântat noua casă de prăznuire din incinta lăcașului de cult cu hramurile „Izvorul Tămăduirii” și „Sfânta Cuvioasă Parascheva”. La momentul rânduit din cadrul Sfintei Liturghii, ierarhul l-a hirotonit în treapta de preot pe tânărul diacon Valeriu Ionașcu, pe seama Parohiei Galbeni, Protoieria Panciu. Răspunsurile liturgice au fost oferite de Corul Psaltic Misionar „Sfântul Roman Melodul” al Eparhiei.

În soborul slujitorilor s-au aflat: Pr. Gheorghe Holbea – cadru didactic la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București, Pr. Gheorghe Sava-Popa – directorul Seminarului Teologic Ortodox „Chesarie Episcopul” din Buzău, Pr. Valentin-Bogdan Ene, Pr. Alin-Leontin Balica și Pr. Petrică-Gabriel Roșu – consilieri eparhiali în cadrul Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei, Pr. Cristian Grama – inspector eparhial în cadrul Arhiepiscopiei Bucureștilor, Pr. Aurel Goraș – protoiereu al Protopopiatului Câmpulung Moldovenesc, Pr. Viorel Banu – protoiereu al Protopopiatului Râmnicu Sărat, Pr. Vasile Dabija – protoiereu al Protopopiatului Panciu, Pr. Adrian Bitere – parohul bisericii din Rubla, precum și alți clerici invitați.

Cuvântul de învățătură referitor la semnificațiile Duminicii întâi după Rusalii (a Tuturor Sfinților) a fost rostit de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian, care a precizat că, în această zi, „îi cinstim și pe sfinții cunoscuți, trecuți în calendar, dar și pe aceia pe care doar Dumnezeu îi știe. Lor ne rugăm ca să mijlocească înaintea Tronului ceresc, înaintea Mântuitorului Iisus Hristos, pentru a ne ajuta să ne purtăm crucea vieții până la capăt, să ne facem datoria de creștini și să ne curățim inima și sufletul de cugete viclene. Și ei au fost ca noi și sunt grabnic ajutători și înțelegători față de neputința umană. Ne cred atunci când, împovărați de necazuri, ne poticnim pe cale și strigăm după ajutor […]. Prin urmare, toți să avem «îndrăznire, fără de osândă», cum spunem la Sfânta Liturghie, și să ne rugăm Maicii Domnului și tuturor sfinților, ca să mijlocească pentru noi înaintea lui Dumnezeu, spre a ne dărui sănătate, pace și mântuire”, a afirmat Chiriarhul Buzăului și Vrancei.

În semn de apreciere pentru contribuția adusă la înfrumusețarea sfântului lăcaș, Dl Marian Galbenu – primarul comunei Valea Râmnicului, a primit Hrisovul de binecuvântare „Sfântul Mucenic Sava de la Buzău” și o icoană.

Biserica Parohiei Rubla a fost ridicată între anii 2007-2011, fiind sfințită în data de 28 august 2011. În perioada 2014-2017, lăcașul de rugăciune a fost împodobit cu pictură în tehnica frescă. Toate lucrările s-au realizat prin strădania actualului paroh, cu sprijinul enoriașilor, al autorităților centrale și locale.