La praznicul Intrării Domnului în Ierusalim, duminică, 21 aprilie 2019, credincioșii care se îmbisericesc la Catedrala „Înălțarea Domnului” din municipiul Buzău l-au avut în mijlocul lor pe Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian. Ierarhul a săvârșit Sfânta Liturghie împreună cu un sobor de preoți și diaconi, răspunsurile liturgice fiind oferite de Corala Ortodoxă Mixtă „Neagu Ionescu” a Catedralei Arhiepiscopale.

În cuvântul de învățătură, Întâistătătorul Eparhiei Buzăului și Vrancei a înfățișat legătura dintre cele două sărbători succesive, Sâmbăta lui Lazăr, care încheie cele 40 de zile ale Postului propriu-zis al Sfintelor Paști, și Intrarea Mântuitorului Iisus Hristos în Ierusalim, praznicul ce ne introduce în Săptămâna Sfintelor Pătimiri – perioadă de asceză sporită și de rugăciune profundă, cu ochii ațintiți către Hristos, începătorul și plinitorul credinței. Totodată, Chiriarhul locului a explicat înțelesul duhovnicesc al pericopei evanghelice citite în cadrul Sfintei Liturghii (cf. Ioan 12, 1-18), evidențiind adevăratul caracter al Împărăției lui Hristos.

La final, Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian a sfințit ramurile de salcie, care au fost ulterior împărțite credincioșilor prezenți la slujbă.