Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei, prin Sectoarele Economic şi Social-misionar, a demarat un proiect de asistare a persoanelor private temporar de libertate din Penitenciarul Focşani.

Prima acţiune a avut loc miercuri, 11 iunie 2014, şi a fost condusă de către Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Ciprian. Ierarhul, împreună cu părinţii protoierei şi cu o parte din colaboratorii de la Centrul Eparhial, i-a vizitat pe deţinuţi în celulele lor, le-a adresat un cuvânt de învăţătură şi le-a oferit daruri constând în produse de igienă personală, cărţi religioase şi iconiţe.

În contextul în care anul 2014 a fost declarat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române ca Anul omagial euharistic (al Sfintei Spovedanii şi al Sfintei Împărtăşanii), Înaltpreasfinţia Sa a oferit capelei penitenciarului cu hramul „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel“ un set de Sfinte Vase şi un Chivot pentru păstrarea Sfintei Împărtăşanii.

În perioada următoare, vor fi desemnaţi patru preoţi din municipiul Focşani sau din zona limitrofă a oraşului, care să asigure, în mod voluntar, alături de preotul de caritate, asistenţa religioasă a deţinuţilor.