Sâmbătă, 8 aprilie 2023, în ajunul sărbătorii Intrării Domnului în Ierusalim, clericii și credincioșii buzoieni și vrânceni sunt așteptați să participe la tradiționala procesiune de Florii, care va fi organizată la Buzău și Focșani.

În municipiul Buzău, evenimentul va începe la ora 17:00 și se va desfășura pe următorul traseu: Parcul Crâng, bulevardul Nicolae Bălcescu, bulevardul Unirii, strada Obor, Catedrala Arhiepiscopală „Înălțarea Domnului”. În cadrul procesiunii se vor face două opriri: la biserica „Sfântul Spiridon” (bulevardul Nicolae Bălcescu) și la Catedrala „Sfântul Mucenic Sava” (bulevardul Unirii), unde vor fi rostite ectenii și rugăciuni.

Participanții vor ajunge la Catedrala Arhiepiscopală în jurul orei 18:00 și vor fi întâmpinați aici de Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, care va citi rugăciunile de sfințire a icoanei praznicului și de binecuvântare a pelerinilor, apoi va rosti un cuvânt de învățătură.

La Focșani, procesiunea de Florii va avea următoarele două trasee:

  • ora 16:30 – biserica „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare” din cartierul Sud, strada Revoluției, bulevardul București, bulevardul Unirii și biserica „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” din Piața Unirii;
  • ora 17:00 – biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, bulevardul Independenței, bulevardul Unirii și biserica „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” din Piața Unirii.

La ora 18:00, grupurile de preoți și credincioși vor ajunge simultan în Piața Unirii, unde va fi sfințită icoana praznicului și se va citi rugăciunea de binecuvântare a pelerinilor, în fața bisericii „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul”.

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei