Patriarhia Română a primit cu adâncă întristare vestea despre incendiul care, în seara zilei de 15 aprilie 2019, a distrus acoperișul Catedralei Notre Dame din Paris, monument religios, istoric și arhitectural de valoare inestimabilă, simbol al creștinismului european, cunoscut în întreaga lume și vizitat în fiecare an de milioane de pelerini și turiști.

Emblemă venerabilă a Europei catedralelor, biserică încărcată de istorie (începută în 1163), care a rezistat vicisitudinilor vremurilor de-a lungul a peste 850 de ani, aceasta a fost acum grav afectată, producându-se, pe lângă pagube materiale imense, și o consternare la nivel  internațional.

Ne exprimăm profunda solidaritate cu poporul francez, greu încercat în aceste zile de o severă pagubă adusă unui simbol spiritual național și internațional. Totodată, dorim ca această Catedrală, simbol al Europei creștine, să fie restaurată cât mai curând, în special cu ajutorul tuturor celor care iubesc valorile spirituale ale patrimoniului religios și cultural universal.

Biroul de presă al Patriarhiei Române

Foto: The Telegraph