Câteva mii de credincioși și sute de clerici din Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei au participat, sâmbătă, 31 martie 2018, la procesiunea de Florii. Evenimentul s-a desfășurat în sunet de toacă și de cântări religioase, iar în fruntea alaiului s-au aflat tineri cu ripide și cu steaguri bisericești, diaconi cădind și preoți purtând icoana praznicului Intrării Domnului în Ierusalim.

Ca și în anii precedenți, la Focșani, procesiunea a pornit de la biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” (Bd. Independenței) și de la biserica „Binecredinciosul Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt” (Cartierul Sud), continuând până la biserica „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” din Piața Unirii. În lăcașul de cult din centrul orașului, Vecernia Floriilor a fost săvârșită de chiriarhul locului, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian. După slujbă, Înaltpreasfinția Sa i-a întâmpinat pe participanții la procesiune în fața bisericii, unde a sfințit icoana praznicului și a rostit rugăciunea de binecuvântare a pelerinilor, adresând credincioșilor și un cuvânt de învățătură.

Cu acest prilej, toți cei prezenți s-au putut închina la racla cu o părticică din moaștele Sfântului Ierarh Nectarie de la Eghina, care a fost adusă de la Catedrala Arhiepiscopală din Buzău.

Tradiționala procesiune de Florii a avut loc și în municipiul Buzău, pe următorul traseu: Parcul Crâng (biserica „Sfânta Filofteia”) – Bd. Nicolae Bălcescu – Bd. Unirii – Str. Obor – Catedrala „Înălțarea Domnului”. La final, un sobor de preoți și diaconi a oficiat, în pridvorul Catedralei Arhiepiscopale, slujba de sfințire a icoanei praznicului și de binecuvântare a pelerinilor.

În aghiasmatarul din curtea lăcașului de rugăciune, au fost scoase spre închinare icoana Intrării Domnului în Ierusalim și moaștele Sfintei Cuvioase Mucenițe Anastasia Romana și ale Sfântului Sfințit Mucenic Teodosie de la Mănăstirea Brazi.