În Duminica Floriilor, 1 aprilie 2018, la Catedrala „Înălțarea Domnului” din Buzău, Sfânta Liturghie a fost săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei. Răspunsurile liturgice au fost oferite de Corala Ortodoxă Mixtă „Neagu Ionescu” a Catedralei Arhiepiscopale, dirijată de Arhid. Prof. Gianin-Cristian Oprea.

Din sobor au făcut parte: Pr. Cristian-Marius Dima, Pr. Ioan Șolea și Pr. Marian Gegea – consilieri eparhiali, Pr. Vasile-Gabriel Gherghe, Pr. Sorin-Leonard Dinu și Pr. Ionuț Constantin – slujitori ai lăcașului de cult, precum și Pr. Emanuel Alexandru – slujitor la Catedrala Voievodală „Adormirea Maicii Domnului” din Buzău.

În cuvântul de învățătură adresat sutelor de credincioși prezenți la slujbă, ierarhul locului a explicat semnificațiile praznicului Intrării Domnului în Ierusalim.

„Sărbătoarea de astăzi, deși face începutul Săptămânii Sfintelor Pătimiri – în care ne vom comporta cu tristețe, cu durere, gândindu-ne la câte a pătimit Mântuitorul pentru noi – este, totuși, o sărbătoare a bucuriei, întrucât, prin stâlpările pe care le-am binecuvântat și le veți primi spre a le duce acasă, ne exprimăm nădejdea că moartea va fi biruită de viață și că toți vom străluci în lumina cea neînserată a Sfintei Învieri a lui Hristos. O dovadă palpabilă a credinței în Hristos Cel răstignit și înviat ne dau sfinții lui Dumnezeu, care au trăit conform Evangheliei și L-au mărturisit pe Mântuitorul cu prețul vieții, primind cununa sfințeniei”, a subliniat Arhipăstorul Buzăului și Vrancei.

La finalul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian a binecuvântat stâlpările și a sfințit noua raclă în care se află un fragment din moaștele Sfintei Cuvioase Mucenițe Anastasia Romana, confecționată la Atelierele Patriarhiei Române.