În amfiteatrul Colegiului Naţional „Mihai Eminescu“ din Buzău a avut loc, luni, 17 martie 2014, conferinţa Modele şi antimodele pentru tinerii liceeni din judeţ.

La eveniment a fost prezent Marius-Stelian Crăciun, fostul rapper Cedry2k. Acesta a vorbit tinerilor despre întoarcerea la Hristos, despre patimi, despre pericolul drogurilor şi despre singurul model demn de urmat – Mântuitorul Hristos.

„Această activitate, desfăşurată de Sectorul Învăţământ şi activităţi cu tineretul din cadrul Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei, a fost bine primită, pentru că propunerea a venit din partea elevilor, iar noi am răspuns unei astfel de solicitări. Tânărul care a vorbit, cu acest prilej, a ajuns la inimile celor prezenţi, având în vedere că, la sfârşit, mulţi au întrebat de un duhovnic sau la ce biserică pot participa la Taina Sfântului Maslu. Este foarte important faptul că un tânăr a reuşit să vorbească pe înţelesul tuturor despre ceea ce înseamnă apropierea de Dumnezeu. Ne bucurăm că în sală au fost prezenţi numeroşi elevi şi nădăjduim că ceea li s-a transmis le va fi de un real folos. Sperăm ca acest lucru să se vadă în vieţile lor, a declarat Pr. Romeo Ene, Inspector eparhial la Sectorul Învăţământ şi activităţi cu tineretul.

Au mai participat reprezentanţi ai Consiliului Municipal Buzău, ai Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul I.P.J. Buzău, precum şi reprezentanţi ai Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Buzău.

Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Colegiului Naţional „Mihai Eminescu“ – Buzău, împreună cu Fundaţia pentru copii „Sfântul Sava“, cu implicarea Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Buzău şi în colaborare cu Liga Tineretului Creştin Ortodox – filiala Mizil.