Douăzeci de copii din Parohia Valea Rea, comuna Mera, județul Vrancea, însoțiți de preotul lor paroh, George Marian Lățcan, au călătorit duminică, 19 mai 2019, pe meleaguri vrâncene, în deja tradiționalul pelerinaj al grupului de cateheză. Acțiunea a fost organizată prin Centrul de Pelerinaje „Sfinții Împărați Constantin și Elena” al Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei.

Ca urmare a implicării copiilor în viața Bisericii, cu precădere în perioada Postului Mare, preotul paroh, în colaborare cu aceștia, a stabilit câteva obiective pentru un mic pelerinaj, cu scopul descoperirii valorilor creștine și a valorilor culturale vrâncene, precum și al deschiderii către aproapele.

Imediat după Sfânta Liturghie, beneficiarii acestui proiect, finanțat din bugetul parohiei, au mers în pelerinaj pe traseul: Mera, Mănăstirea Brazi, Mănăstirea Mușinoaele, Mausoleul Mărășești și retur.

Pentru mulți dintre copii a fost primul pelerinaj în adevăratul sens al cuvântului. Cel mai emoționant moment a fost acela în care copiii au cântat „Hristos a înviat din morți…” în mijlocul bisericii Mănăstirii Muşinoaele. Oricum, fiecare obiectiv a adus în viața elevilor din grupul de cateheză un plus de valoare spirituală, lucru evidențiat de bucuria din ochii și manifestările acestora.

Pr. George Marian Lățcan

Parohia Valea Rea

Județul Vrancea