Dacă în anii precedenți, peste 500 de copii, tineri și adulți veneau la Centrul Eparhial din Buzău pentru a vesti marea bucurie a Nașterii Mântuitorului nostru Iisus Hristos, anul acesta, din pricina restricțiilor impuse de pandemie, numărul colindătorilor a fost mult mai redus.

Astfel, miercuri, 23 decembrie 2020, Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, a fost colindat, în Catedrala Voievodală „Adormirea Maicii Domnului”, de elevii clasei a XII-a a Seminarului Teologic Ortodox „Chesarie Episcopul”. De asemenea, Ierarhul locului a audiat frumoasele colinde interpretate de slujitorii și psalții celor două catedrale eparhiale din municipiul Buzău.

La final, toți colindătorii au primit daruri din partea Chiriarhului Buzăului și Vrancei.

Potrivit tradiției ortodoxe, în Ajunul Crăciunului, după oficierea Liturghiei Sfântului Vasile cel Mare unită cu Vecernia, preoții și diaconii Catedralei Voievodale au mers cu icoana Nașterii Domnului la Reședința Arhiepiscopală. Aceștia au cântat troparul și condacul praznicului, fiind întâmpinați de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian, în Salonul „Alexandru Ioan Cuza”.