Catedrala „Înălțarea Domnului” din municipiul Buzău a găzduit joi seară, 22 decembrie 2022, tradiționalul concert de colinde al Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei, intitulat Veniți să ne bucurăm de Domnul!.

La eveniment a participat Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian, alături de care s-au aflat pr. Marian Gegea, vicar administrativ eparhial, părinți consilieri și inspectori eparhiali, precum și un auditoriu numeros, alcătuit din preoți și credincioși buzoieni.

Primul recital de colinde a fost susținut de Corul de copii „Ama Deus” din Buzău, care a fost înființat în acest an, la inițiativa dnei prof. dr. Marilena Rădulescu, debutând în Catedrala Arhiepiscopală „Înălțarea Domnului”, cu ocazia concertului de hram. Copiii au impresionat prin frumusețea chipului voios, a costumației luminoase și prin faptul că, în ciuda emoțiilor, au prezentat un repertoriu bogat și divers.

În cea de-a doua parte a concertului a cântat Corala Ortodoxă Mixtă „Neagu Ionescu” a Catedralei Arhiepiscopale, dirijată de pr. prof. Gianin-Cristian Oprea, care, anul acesta, a aniversat nouă ani de la înființare. Formația a interpretat lucrări religioase dedicate marelui praznic al Nașterii Domnului, dar și colinde, cântece de stea și cântece de Crăciun din repertoriul românesc și internațional.

La finalul evenimentului, Ierarhul locului a rostit un cuvânt despre semnificația teologică a colindelor, apoi a felicitat ambele coruri pentru calitatea interpretării și pentru darul muzical oferit comunității dreptcredincioșilor creștini din Buzău.