Ca urmare a articolului tendenţios şi calomniator „După ai voştri, vin ai noştri” – sau cum se înconjoară Î.P.S Ciprian cu securişti şi escroci, apărut în cotidianul Strada de Buzău din data de 16 septembrie 2013, sub semnătura unui personaj care ridică multe semne de întrebare, facem următoarele precizări:

Din dorinţa evidentă de denigrare, domnul Iulian Gavriluţă se lansează într-o serie de acuzaţii injuste şi ofensatoare la adresa unora dintre angajaţii administraţiei eparhiale din Buzău, folosind expresii de genul: „golani în fuste negre”, „popă-golan” sau „umeraş de haină neagră”.

De aceea, ne vedem obligaţi, încă o dată, să precizăm că, pentru păstrarea obiectivităţii actului jurnalistic, precum şi a respectării realităţii, toate aceste informaţii trebuie probate. În acelaşi timp, limbajul folosit trebuie să fie unul politicos, decent şi respectuos, fără jigniri şi defăimări. Însă, domnul Gavriluţă – fost preot (adică preot caterisit) şi jurnalist de calitate îndoielnică – şi-a făcut o obişnuinţă în a jigni slujitorii Bisericii şi, mai mult, în a nu solicita punctul de vedere al Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei în legătură cu cele publicate, aşa cum impune deontologia profesională.

Domnia sa confirmă şi de această dată că, neputând deveni albină în ogorul Bisericii, a rămas ceea ce a fost întotdeauna, adică musca Lucilia, pe una din străzile Buzăului.

În concluzie, este regretabil că un reprezentant al presei locale, care la un moment fusese integrat în rândul slujitorilor Bisericii lui Hristos din Eparhia Buzăului şi Vrancei, desfăşoară o campanie de dezinformare şi manipulare a opiniei publice la adresa Centrului eparhial, fără a-şi face procese de conştiinţă cu privire la neadevărurile pe care le induce publicului cititor.

Noi avem convingerea că cititorii ştiu să discearnă adevărul de minciună, asemenea albinei care constituie o paradigmă pentru oamenii oricărei epoci istorice.

P.S. Pentru demnitatea instituţiei noastre, facem precizarea că Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei nu va mai reveni vreodată cu vreun comunicat de presă asupra articolelor de joasă speţă elaborate de domnul Iulian Gavriluţă, pentru că nu doreşte să intre într-o polemică mediatică. Domnia sa nu întruneşte calităţile unei persoane demne, care să merite un dialog cu instituţia noastră.

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei