Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, a fost prezent duminică, 16 septembrie 2018, în Parohia „Sfântul Ioan Botezătorul” din cartierul buzoian Poștă. Cu acest prilej, ierarhul a săvârșit Sfânta Liturghie și a sfințit noul complex parohial, format din capelă mortuară și cancelarie. Corul Psaltic Misionar „Sfântul Roman Melodul” al Eparhiei a oferit răspunsurile liturgice.

În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfinția Sa a vorbit despre necesitatea purtării crucii personale, înțeleasă ca asumare a necazurilor și suferințelor vieții pământești.

„Nu există om care să nu treacă prin necazuri și greutăți. Nimeni nu poate afirma că nu are nici o problemă. Chiar dacă nu are el personal, are cineva din familie, dintre prieteni, iar dacă este un om cu rațiune și cu credință, când suferă aproapele său, suferă el însuși. Aceasta este starea firească a omului, ca el să împărtășească suferința semenului său. Nu poți rămâne insensibil când vezi suferință în jur. Ești chemat de Hristos să pui și tu umărul la crucea suferinței pe care o poartă persoana respectivă, printr-o rugăciune, printr-un cuvânt de îmbărbătare, de încurajare a celui aflat sub povara crucii, care uneori simte că nu o mai poate duce”, a subliniat Chiriarhul Buzăului și Vrancei.

Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” din Buzău a fost ridicată în anul 1947. Prin strădania actualului paroh, Pr. Nicolae Dumitrașcu, de-a lungul timpului, s-au realizat importante lucrări de renovare și înfrumusețare a lăcașului de cult. Totodată, între anii 1997-1998, au fost construite o nouă clopotniță și o casă parohială.