Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, sâmbătă, 30 martie 2024, în municipiul Buzău, s-a desfășurat a 14-a ediție națională a Marșului pentru viață, sub genericul „Construim împreună pentru viață”. Evenimentul a fost organizat la nivel local de Fundația pentru copii „Sfântul Sava de la Buzău” și de Societatea Națională a Femeilor Ortodoxe Române din Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei (SNFOR-ABV).

Manifestarea a reunit câteva sute de participanți de toate vârstele, preoți și enoriași ai parohiilor din municipiu și din alte localități ale județului. Traseul Marșului pentru viață a început, la orele după-amiezii, de la bisericuța „Sfânta Muceniță Filofteea” din Parcul Crâng și a continuat pe bulevardele Nicolae Bălcescu și Unirii, pe strada Obor și în Piața „Mitropolit Irineu Mihălcescu”, încheindu-se în curtea Catedralei Arhiepiscopale „Înălțarea Domnului”, în pridvorul căreia întreaga suflare a rostit rugăciuni pentru ocrotirea mamelor, a copiilor și a întregului popor român dreptcredincios.

La final, pr. prof. Mihail Milea, slujitor al Catedralei Copiilor și președinte al Fundației „Sfântul Sava de la Buzău”, a rostit un cuvânt în care a arătat faptul că nașterea de prunci este o binecuvântare a lui Dumnezeu pentru a asigura viitorul întregii omeniri și, implicit, al poporului nostru.

„Prin nașterea de prunci, noi nu sărăcim, ci, dimpotrivă, ne vom putea menține ca un popor puternic în viitor. Să promovăm viața și să iubim tot ceea ce este frumos, lăsat de Bunul Dumnezeu. Copiii sunt salvarea noastră, de aceea, Mântuitorul Iisus Hristos îndeamnă: «Lăsați copiii și nu-i opriți să vină la Mine, că a unora ca aceștia este Împărăția cerurilor» (Matei 19, 14). Aducem mulțumiri, din partea organizatorilor, fiecărei parohii care a participat, prin preoți și mireni, la acest eveniment pro-viață, precum și Jandarmeriei, Poliției Locale și Crucii Roșii – instituții care au fost în fiecare an alături de noi, pentru ca acest marș să fie unul al reculegerii, al rugăciunii și al înălțării cu gândul la Dumnezeu”, a spus pr. Mihail Milea.