La Şcoala Gimnazială nr. 7 din Buzău a avut loc, sâmbătă, 7 martie 2015, faza judeţeană a Olimpiadei de Religie. Cu acest prilej, cei 271 de elevi participanţi şi profesorii lor coordonatori au primit binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei. Înainte de începerea concursului, corul Şcolii nr. 7 a susţinut un program artistic. La eveniment a participat şi Dna Geta Burducea – inspectorul general din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Buzău.

„Sunt plăcut impresionat de implicarea profesorilor, care au înţeles, deopotrivă, importanţa acestei discipline, alături de celelalte. M-am bucurat că există o atmosferă deosebită în rândul profesorilor, respectându-se unii pe alţii şi fiecare ap

reciind disciplina celuilalt. La invitaţia inspectorului şcolar general din judeţul Buzău, am venit în această şcoală pentru a-i felicita şi a-i binecuvânta pe copiii noştri, astfel încât să aibă succes la olimpiadă şi ne dorim ca pentru etapa naţională să se califice cât mai mulţi elevi. Deja am lansat această iniţiativă din partea Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei, de a-i premia, în chip deosebit, pe cei care se vor califica pentru etapa naţională, dar nu numai pe elevii de la Olimpiada de Religie, ci şi pe cei de la celelalte discipline“, a declarat Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Ciprian.

Concursul a fost organizat sub coordonarea Pr. Prof. Ştefan-Costache Andrei – inspectorul de specialitate pentru disciplina Religie.

În judeţul Vrancea, Olimpiada de Religie s-a desfăşurat la Colegiul Tehnic „Valeriu D. Cotea“ din Focşani, fiind înscrişi 175 de elevi.