Credincioşii care au participat, duminică, 8 martie 2015, la slujba de la biserica Parohiei „Înălţarea Domnului“ din Focşani au primit binecuvântare arhierească. Aflat în mijlocul lor, Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, a oficiat Sfânta Liturghie, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi. În cadrul slujbei, ierarhul a hirotonit în treapta de preot pe diaconul Cristinel Bardaş, pe seama Parohiei Jariştea II, Protopopiatul Focşani I, şi în treapta de diacon pe tânărul teolog Gabriel Constantin Cherciu. Răspunsurile la strană au fost date de Grupul psaltic misionar „Sfântul Roman Melodul“.

Locaşul de cult a fost ridicat în perioada 2000-2006, prin strădania fostului preot paroh Gheorghe Drăgoi şi cu sprijinul enoriaşilor. Pictura a fost realizată între anii 2006-2011, biserica fiind sfinţită pe 23 octombrie 2011. Începând cu data de 1 iulie 2013, lucrarea pastoral-misionară şi administrativă din această comunitate a fost continuată de actualul preot paroh, părintele Vasile Croitoru.

Ca semn de preţuire şi recunoaştere a implicării lor în activitatea educaţională, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Ciprian a oferit, la final, distincţia eparhială „Episcopul Dionisie Romano“ inspectorului şcolar general pe judeţ – Vasilica Zaharia, unor reprezentante ale APOR Vrancea: Corina Săcrieru şi Mariana Croitoru – vicepreşedinţi, precum şi altor susţinătoare ale lucrării învăţătoreşti: Elisabeta Norocea – directorul Centrului de zi „Dănuţ“ din Broşteni; Verona Calmîş – profesor de muzică la Liceul de Artă din Focşani, dirijor şi organizator de evenimente culturale la Centrul de zi „Dănuţ“; Jana Ţigăeru – învăţătoare şi unul dintre cei mai longevivi reprezentanţi ai voluntariatului vrâncean la Centrul de zi „Dănuţ“; Mihaela Tătaru – coordonatorul celui mai de succes proiect de pregătire complementară a liceenilor pentru bacalaureat şi admiterea la facultate, organizat la Unitatea Militară din Focşani, la iniţiativa preotului militar Ionel Vrînceanu.