Olimpiada de Religie din județul Buzău, pentru clasele a V-a și a VI-a, s-a desfășurat, sâmbătă, 19 martie 2016, la Școala Gimnazială Sfântul Apostol Andrei din oraș. Cei 81 de elevi participanți și profesorii lor coordonatori au fost binecuvântați de Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei. Împreună cu dna Nela Wamsiedel, inspector școlar general, și cu dl Robert-Mugurel Roșioru, inspector pentru disciplina Religie, ierarhul a mers în fiecare clasă, i-a încurajat pe elevi și i-a felicitat pentru dragostea lor față de această disciplină școlară deosebită. De asemenea, Înaltpreasfinția Sa le-a oferit în dar cărți de rugăciuni, iconițe, calendare și alte cărți religioase.

„În cadrul întâlnirii cu profesorii de Religie, am avut ocazia să subliniem încă o dată importanța acestei discipline pentru educația copiilor, conștientizând cât de necesară este implicarea profesorilor în formarea spirituală și culturală a elevilor, fară a neglija, desigur, componenta informațională. Aceasta, întrucât, spre deosebire de celelalte de discipline, ora de Religie are un statut aparte; cunoștințele asimilate și metoda pedagogică a profesorului îl ajută pe copil să progreseze din toate punctele de vedere și, mai ales, să devină un om bun pentru societate și Biserică.

Am fost plăcut impresionat să constat că, la acest concurs, s-au înscris mulți elevi din clasele a V-a și a VI-a, ceea ce demonstrează că ei prețuiesc ora de Religie, fiind conștienți că îi formează pentru viață, astfel încât să devină oameni responsabili, cinstiți, harnici și de folos semenilor lor. I-am apreciat, de asemenea, și pe elevii care au participat la olimpiada de matematică, pentru care s-au pregătit cu seriozitate și muncă asiduă, dată fiind dificultatea acestei discipline. Mă bucur foarte mult că, în ambele județe ale Eparhiei noastre, Buzău și Vrancea, avem copii inteligenți, talentați și silitori la învățătură, dar și profesori jertfelnici și devotați misiunii lor didactice, care-și îndrumă ucenicii spre învățarea lucrurilor bune și de folos în viață. Pentru aceasta, Arhiepiscopia își exprimă de pe acum bucuria de a-i răsplăti, cu premii speciale, pe elevii care se vor califica pentru etapa națională a olimpiadelor școlare“, a declarat Chiriarhul Buzăului și Vrancei.

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian i-a binecuvântat și pe elevii din clasele V-VIII, care au susținut faza județeană a olimpiadei de matematică, în aceeași unitate școlară, apreciind pregătirea lor și implicarea profesorilor care le-au descoperit tainele acestei discipline.