Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, a săvârșit marți, 23 februarie 2021, la Mănăstirea Mușinoaiele din județul Vrancea, slujba Parastasului pentru părintele protosinghel Cleopa Nechita, fostul stareț al așezământului monahal, la împlinirea a 40 de zile de la trecerea sa la cele veșnice. Slujba a fost precedată de Sfânta Liturghie, oficiată de un sobor de ieromonahi și ierodiaconi.

În cuvântul rostit cu această ocazie, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian a vorbit despre viața și personalitatea protosinghelului Cleopa Nechita, cel care, vreme de trei decenii, a depus o muncă jertfelnică pentru revigorarea materială și duhovnicească a Mănăstirii Mușinoaiele.

În încheiere, Ierarhul a săvârșit un Trisaghion la mormântul vrednicului stareț, aflat în cimitirul așezământului monahal.

Mănăstirea Mușinoaiele a renăscut, după anul 1990, sub stăreția părintelui protosinghel Cleopa Nechita, construindu-se două paraclise noi, unul cu hramurile „Pogorârea Sfântului Duh” și „Acoperământul Maicii Domnului”, sfințit pe 8 septembrie 1996, iar al doilea cu hramurile „Sfântul Ioan Botezătorul” și „Sfântul Ierarh Nicolae”, sfințit la 1 octombrie 2000. De asemenea, s-au ridicat chilii noi, două trapeze cu bucătării, precum și multe anexe gospodărești.

Zidirea bisericii mănăstirii, cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”, a început în anul 2002, iar opt ani mai târziu a fost finalizată pictura lăcașului de cult. Rânduiala târnosirii lăcașului de rugăciune a avut loc în data de 10 iulie 2011.