Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, a slujit, duminică, 10 iunie 2018, la Catedrala „Înălțarea Domnului” din municipiul Buzău. După oficierea Sfintei Liturghii, ierarhul i-a premiat pe toți laureații fazei județene a Olimpiadei de Religie. Premiile au constat în sume de bani, cărți de rugăciuni și diplome oferite celor 53 de elevi din clasele V-XII, de la școlile și liceele buzoiene, care s-au remarcat prin rezultate deosebite obținute la acest concurs.

„Elevii au înțeles cât de importantă este ora de Religie pentru formarea lor culturală, dar mai ales din punct de vedere moral. Informații de tot felul au posibilitatea să culeagă și singuri, pe lângă cele predate de profesori. Dar repere ale unei vieți morale, întemeiate pe Evanghelia Mântuitorului Hristos, nu pot să aibă decât prin intermediul școlii și al Bisericii. Preotul la altar, profesorul de Religie la catedră și părinții trupești, aceștia sunt factorii educaționali care le oferă repere morale, în funcție de care să-și coordoneze și ei viața”, a spus Arhipăstorul Buzăului și Vrancei, în cuvântul adresat celor prezenți la eveniment.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de Corala Ortodoxă Mixtă „Neagu Ionescu” a Catedralei Arhiepiscopale, dirijată de Arhid. Gianin-Cristian Oprea.

Din soborul de preoți și diaconi au făcut parte: Pr. Cristian-Marius Dima – consilier eparhial la Sectorul Învățământ și activități cu tineretul, Pr. Ioan Șolea – consilier eparhial la Sectorul Cultură și patrimoniu religios, Pr. Marian Gegea – consilier eparhial la Sectorul Cimitire, monumente și servicii funerare, Pr. Dragoș-Mihail Olteanu – consilier eparhial la Sectorul Comunicații media, Pr. Vasile-Gabriel Gherghe – eclesiarhul Catedralei „Înălțarea Domnului” din Buzău, Pr. Sorin-Leonard Dinu și Pr. Ionuț Constantin – slujitori ai lăcașului de cult.

Cu acest prilej, Pr. Dragoș-Mihail Olteanu a fost hirotesit întru iconom stavrofor, un rang onorific ce îi conferă dreptul de a purta, ca semn distinctiv, cruce pectorală, brâu roșu, iar la serviciile religioase, bederniță.