Marți, 5 iunie 2018, de Ziua Mondială a Mediului, școlile din România s-au alăturat partenerilor educaționali, cu scopul organizării unor acțiuni de conștientizare a responsabilității pe care o avem față de mediul înconjurător.

Consecventă crezului său educațional, și comunitatea școlară a Seminarului Teologic Ortodox „Chesarie Episcopul” din Buzău s-a mobilizat pentru a facilita o experiență de învățare inedită principalilor săi beneficiari.

Astfel, alături de reprezentanți ai Agenției pentru Protecția Mediului Buzău, o delegație formată din 30 de elevi, condusă de Pr. Prof. Cristian-Marius Dima – consilier eparhial la Sectorul Învățământ și activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei, și de Pr. Prof. Gheorghe Sava-Popa – directorul Seminarului buzoian, a vizitat fabricile de reciclare Green Group Buzău.

Cu ajutorul doamnei Mihaela Sofronea – PR Expert Green Group, seminariștii au luat cunoștință despre importanța colectării selective, despre avantajele reciclării și despre calitatea proceselor tehnologice desfășurate de Green Group atât în România, cât și în Macedonia, Serbia și Lituania. Conduși în fabrica GreenWEEE, aceștia au fost surprinși să descopere cele mai avansate tehnologii în reciclarea echipamentelor electrice și electronice.

Impactul acestui eveniment a fost cu atât mai mare, cu cât elevii au aflat cu bucurie că Green Group și Agenția pentru Protecția Mediului Buzău vor fi invitați să se alăture Seminarului Teologic din Buzău într-un parteneriat strategic pentru învățare cu licee din alte țări europene, în cadrul unui proiect european Erasmus Plus, care va fi demarat începând cu luna septembrie 2018.

Green Group este singurul parc integrat de reciclare din România și cel mai mare din Europa de Sud-Est, reunind șase companii specializate în gestionarea, reciclarea și valorificarea deșeurilor: GreenTech S.A. – reciclează deșeurile de mase plastice și produce bandă PET și r-PET din 100% material reciclat; GreenFiber International S.A. – produce fibră sintetică poliesterică; GreenWEEE International S.A. – tratează și reciclează deșeurile electrice și electronice; GreenLamp Reciclare S.A. – tratează și reciclează deșeurile de echipamente de iluminat uzate; GreenGlass Recycling S.A. – cea mai mare fabrică de reciclare a sticlei din Europa de Sud-Est; Total Waste Management – furnizor integrat de servicii de management al deșeurilor.