Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, s-a aflat joi, 21 noiembrie 2019, la praznicul Intrării în biserică a Maicii Domnului, în Parohia Banu din municipiul Buzău. Ierarhul, împreună cu un sobor de șapte preoți și doi diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica parohială cu hramul „Buna Vestire”, după care l-a prezentat credincioșilor pe noul paroh, Pr. Ioan Vintilă – consilier eparhial la Fabrica de lumânări „Lumină lină”.

În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian a evidențiat semnificațiile praznicului din 21 noiembrie, subliniind că „fiecare sărbătoare închinată Maicii Domnului constituie un popas duhovnicesc de meditație, de rugăciune, dar și de punere a unui început bun vieții noastre”. Totodată, Înaltpreasfinția Sa a spus că Sfânta Fecioară Maria „se roagă, mijlocește în fața Tronului ceresc pentru toți cei care Îl iubesc pe Dumnezeu și o cinstesc pe ea”.

Cu acest prilej, Chiriarhul locului l-a felicitat pe părintele Radu Ilie, fostul paroh, pentru activitatea desfășurată până în prezent și a menționat că acesta va sluji în continuare la biserica Banu, sprijinindu-l pe noul paroh, părintele Ioan Vintilă, în lucrarea pastoral-misionară.

„Părintele Radu Ilie și părintele Ioan Vintilă sunt preoți buni, devotați Bisericii, fiecare îndeplinindu-și responsabilitățile încredințate. Așa cum am mai spus-o și altădată, eu mi-am arătat prețuirea și respectul față de părintele Ilie, pentru că mi-a fost profesor [la Seminarul Teologic „Chesarie Episcopul” din Buzău, n.n.] și știu cât de mult iubea Biserica și pe credincioși, arătând răbdare în a-i asculta în scaunul Spovedaniei. Părintele Radu Ilie îi este și îi va fi în continuare de mult folos părintelui Ioan Vintilă, care are și responsabilități administrative la Centrul Eparhial. Așa încât, și de acum înainte, conslujirea lor va trebui să se întemeieze pe aceleași criterii de cooperare frățească, de sinceritate, de iubire în Hristos, spre folosul frățiilor voastre și spre slava lui Dumnezeu”, a afirmat Arhiepiscopul Ciprian.

Corul Psaltic Misionar „Sfântul Roman Melodul” al Eparhiei Buzăului și Vrancei a oferit răspunsurile la Sfânta Liturghie.