Duminică, 11 februarie 2018, a fost o zi istorică pentru credincioșii din orașul Nehoiu, județul Buzău. Cu prilejul împlinirii a 25 de ani de la înființarea Parohiei „Sfântul Gheorghe”, Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, a săvârșit Sfânta Liturghie, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, în mărețul lăcaș de cult din centrul orașului, construit după Revoluție. Corul Psaltic Misionar „Sfântul Roman Melodul” al Eparhiei a oferit răspunsurile la strană.

Din soborul slujitorilor au făcut parte: Pr. Marian Gegea – consilier eparhial la Sectorul Cimitire, Monumente și Servicii Funerare, Pr. Constantin Călin – protoiereu al Protopopiatului Buzău I, Pr. Paul Gavrilă – protoiereu al Protopopiatului Pătârlagele, Pr. Bogdan Furtună – parohul comunității creștin-ortodoxe din Nehoiu, Pr. George Dascălu – slujitor la aceeași parohie, Pr. Gheorghe Furtună – fost paroh și protoiereu, precum și alți preoți din parohiile vecine.

În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian a arătat că, înainte de începerea Sfântului și Marelui Post, este important să medităm la valoarea faptei celei bune, ca expresie a iubirii creștine. Fapta cea bună, împreună cu pocăința și rugăciunea, ne ajută să ne transformăm, să devenim mai buni, de la o zi la alta, și să înaintăm în urcușul duhovnicesc spre întâlnirea cu Hristos Cel răstignit și înviat, a subliniat Înaltpreasfinția Sa.

La final, părintele Bogdan Furtună i-a dăruit ierarhului locului o diplomă de onoare și o candelă aprinsă, iar membrilor Consiliului parohial, reprezentanților autorităților locale și unor binefăcători le-a oferit diplome de mulțumire și icoane.

De asemenea, Chiriarhul Buzăului și Vrancei l-a felicitat pe părintele Gheorghe Furtună pentru împlinirea a 50 de ani de slujire preoțească și a evidențiat eforturile depuse de acesta pentru construirea Catedralei „Sfântul Gheorghe” din Nehoiu, după care i-a înmânat o diplomă de onoare și o icoană.