Luni, 12 februarie 2018, Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, a sfințit paraclisul cu hramul „Sfântul Ierarh Meletie, Arhiepiscopul Antiohiei”, al Catedralei „Înălțarea Domnului” din Buzău, dedicat persoanelor cu deficiențe de auz din județ. Construit în perioada 2009-2011, lăcașul de cult a fost amenajat și dotat cu mobilier și cu obiectele liturgice necesare de Centrul Eparhial, în cursul anului 2017.

După slujba de târnosire, Înaltpreasfinția Sa a săvârșit Sfânta Liturghie, care fost interpretată în limbaj mimico-gestual de către doi preoți din Eparhie, desemnați pentru a păstori credincioșii cu astfel de deficiențe. La final, ierarhul locului l-a prezentat pe părintele Ionuț Mihalașcu, noul preot al comunității persoanelor hipoacuzice din Buzău.

Împreună cu Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian, au slujit: Pr. Ionuț-Cristian Vuță – consilier eparhial la Sectorul Social-Filantropic și Misionar, Pr. Marian Gegea – consilier eparhial la Sectorul Cimitire, Monumente și Servicii Funerare, Pr. Vasile-Gabriel Gherghe – eclesiarul Catedralei Arhiepiscopale din Buzău, Pr. Gabriel Arădoaie – Parohia Căldărăști, Pr. Ionuț Mihalașcu și Pr. Radu Bîrsă – slujitorul comunității persoanelor hipoacuzice din Focșani.

„Să-I mulțumim Bunului Dumnezeu că ne-a ajutat să amenajăm acest paraclis, în care veți veni ori de câte ori veți simți nevoia, în duminici și sărbători, la Sfânta Liturghie și nu numai. Veți ține legătura cu părintele Ioan, care vă va oferi asistență spirituală prin Taina Sfintei Spovedanii și prin toate celelalte slujbe bisericești. Sigur că puteți participa la sfintele slujbe și în Catedrala Arhiepiscopală, și în celelalte biserici, dar sunt convins că, atunci când veți avea posibilitatea să înțelegeți mai multe aici, cu un preot care comunică asemenea dumneavoastră, veți simți cu adevărat bucurie și împlinire în suflet. De acum înainte, noi, ca Centrul Eparhial, ne vom strădui să fim alături de dumneavoastră și cu prilejul altor evenimente, când este bine să vă întâlniți, să comunicați, să vă împărtășiți bucuriile și necazurile vieții”, a spus Arhipăstorul Buzăului și Vrancei, în cuvântul adresat persoanelor cu deficiențe de auz.

Cu această ocazie, au fost împărțite 150 de pachete cu hrană credincioșilor prezenți la sfintele slujbe, precum și elevilor de la Liceul Tehnologic Special pentru Copii cu Deficiențe Auditive Buzău.