Parohia „Sfântul Ioan Botezătorul” din municipiul Buzău – cartierul Poștă, strada Murgului, nr. 31 – își va prăznui duminică, 7 ianuarie 2024, hramul. Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, a binecuvântat primirea în dar de către parohia buzoiană a unui fragment din moaștele Sfântului Ioan Botezătorul, ce va fi oferit de Preasfințitul Părinte Macarie, Episcopul ortodox român al Europei de Nord.

Programul liturgic va fi următorul:

  • Sâmbătă, 6 ianuarie, la ora 16:00, se va săvârși Acatistul Sfântului Ioan Botezătorul, iar la ora 16:45, va fi întâmpinată racla cu cinstitele moaște, ce va fi adusă de Episcopul ortodox român al Europei de Nord. Începând cu ora 17:00, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian și Preasfințitul Părinte Episcop Macarie, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, vor săvârși Vecernia cu Litie. În încheiere, cei doi ierarhi vor rosti câte un cuvânt de binecuvântare, acesta fiind momentul solemn în care Episcopul ortodox român al Europei de Nord va oferi, spre bucuria duhovnicească a tuturor credincioșilor, moaștele Sfântului Ioan Botezătorul;
  • Duminică, 7 ianuarie, în ziua hramului, de la ora 07:30, Utrenia și Sfânta Liturghie vor fi săvârșite de către Preasfințitul Părinte Episcop Macarie, împreună cu un sobor de preoți și diaconi. În seara aceleiași zile, de la ora 19:00, va fi săvârșită o slujbă de Priveghere (Acatistul Sfântului Ioan Botezătorul, Vecernia cu Litie, Utrenia și Sfânta Liturghie), de către Protos. Veniamin Anghel, starețul Mănăstirii Ciolanu din comuna Tisău, județul Buzău, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

Pr. Marian Gegea

Parohia „Sf. Ioan Botezătorul” – Buzău