Credincioșii buzoieni au sărbătorit prin rugăciune, la Catedrala Arhiepiscopală „Înălțarea Domnului” din municipiu, trecerea în anul 2024. Potrivit rânduielii Bisericii noastre, în noaptea de 31 decembrie 2023 spre 1 ianuarie 2024, Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, a oficiat Acatistul Domnului nostru Iisus Hristos, citind rugăciuni de mulțumire către Dumnezeu pentru binefacerile revărsate asupra dreptcredincioșilor creștini în anul ce s-a încheiat, precum și rugăciuni la intrarea în noul an calendaristic.

Luni, în prima zi a anului 2024, Înaltpreasfinția Sa a săvârșit Liturghia Sfântului Vasile cel Mare și slujba de Te Deum, împreună cu un sobor de clerici: pr. Ionuț Constantin, pr. Dragoș-Mihail Olteanu și pr. Dan Necula, consilieri eparhiali, pr. Sorin-Leonard Dinu, pr. Ionuț-Marian Băicuș și pr. Andrei Fundulea, slujitori la Catedrala Arhiepiscopală, respectiv pr. Cristian Drăgan, slujitor la Catedrala Voievodală „Adormirea Maicii Domnului” din incinta Centrului Eparhial.

La sfârșitul Te Deum-ului de Anul Nou, Chiriarhul locului a rostit un cuvânt de învățătură despre semnificațiile praznicului Tăierii-împrejur cea după trup a Domnului, dar și despre viața și activitatea Sfântului Ierarh Vasile cel Mare, Arhiepiscopul Cezareei Capadociei, pomenit la 1 ianuarie. Totodată, Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian i-a îndemnat pe credincioși ca, pe parcursul noului an ce tocmai a început, să sporească în rugăciunea către Dumnezeu pentru pace – cu speranța că vor înceta actualele războaie, care au drept consecință uciderea de vieți nevinovate – și i-a felicitat pe toți cei care poartă numele Sfântului Vasile cel Mare, urându-le sănătate, bucurie sfântă și împlinirea bunelor dorințe.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de Corul Psaltic Misionar „Sfântul Roman Melodul” al Eparhiei Buzăului și Vrancei.