Peste 200 de elevi de la școlile și liceele din județul Vrancea au participat sâmbătă, 23 martie 2019, la etapa județeană a Olimpiadei de Religie. Dintre aceștia, 193 au aparținut cultului ortodox, iar 16, cultului romano-catolic. Concursul a avut loc la Școala Gimnazială „Ion Basgan” din municipiul Focșani.

Înainte de începerea concursului, Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, a trecut prin fiecare clasă, i-a încurajat pe elevi și i-a felicitat pentru interesul manifestat față de această disciplină. Totodată, Înaltpreasfinția Sa a apreciat implicarea profesorilor de Religie în formarea religios-morală a elevilor, îndemnându-i să fie mereu pregătiți pentru a răspunde, cu mult tact pedagogic, provocărilor tinerilor de astăzi.

Alături de Chiriarhul locului s-au aflat Pr. Prof. Cristian-Marius Dima – consilier eparhial la Sectorul Cultural-educațional, Prof. Melania Pătrășcanu – inspector pentru disciplina Religie în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Vrancea, și Prof. Alina Dima – directorul Școlii Gimnaziale „Ion Basgan” din Focșani.

Cu această ocazie, elevii au primit din partea Centrului Eparhial al Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei Agenda tânărului ortodox 2019, cărți religioase, precum și alte daruri cu valoare de simbol.