Praznicul Învierii Domnului a adunat peste 5000 de buzoieni la Catedrala Arhiepiscopală „Înălțarea Domnului” din municipiu. La miezul nopții, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian a împărțit Sfânta Lumină de la Ierusalim credincioșilor prezenți în curtea lăcașului de cult și în rondul din fața acestuia. Preoți și alți delegați din teritoriu au primit sâmbătă seară, 27 aprilie 2019, la Catedrala Voievodală „Adormirea Maicii Domnului”, Lumina Sfântă, pe care au dus-o în întreaga Eparhie.

Începutul slujbei de Înviere a fost oficiat în pridvorul Catedralei „Înălțarea Domnului”, după care Chiriarhul Buzăului și Vrancei a citit cuvântul pastoral intitulat Taina morții, în lumina Sfintei Învieri.

În continuare, Înaltpreasfinția Sa a săvârșit Utrenia pascală și Sfânta Liturghie în lăcașul de rugăciune, împreună cu un sobor de preoți și diaconi. Răspunsurile liturgice au fost date de Corala Ortodoxă Mixtă „Neagu Ionescu” a Catedralei Arhiepiscopale și de Corul Psaltic Misionar „Sfântul Roman Melodul” al Eparhiei.

Cu acest prilej, au fost oferite 750 de cutii credincioșilor de la cele două Catedrale, conținând cozonac, pască, ouă roșii, pâine binecuvântată, numită „paști”, și câte o sticlă de vin bisericesc.

În Duminica Sfintelor Paști, la Catedrala Arhiepiscopală „Înălțarea Domnului” din Buzău, a fost oficiată Vecernia specială, cunoscută și sub denumirea de „A doua Înviere”. Un sobor de slujitori, în frunte cu Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, a citit în cadrul slujbei textul evanghelic de la Ioan, capitolul 20, versetele de la 19 la 25, în douăsprezece limbi: română, greacă, latină, ebraică, slavonă, rusă, bulgară, engleză, franceză, germană, italiană și spaniolă.