Credincioșii din cartierul Bariera Focșani al municipiului Râmnicu Sărat vor avea propria biserică. Slujba de sfințire a pietrei de temelie pentru noul lăcaș de închinare, cu hramurile „Pogorârea Sfântului Duh” și „Sfântul Cuvios Mucenic Efrem cel Nou”, a fost săvârșită joi, 9 mai 2024, de Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei.

În joia Săptămânii Luminate, clerici și credincioși din orașul Râmnicu Sărat au participat la un moment important din viața spirituală a comunității. Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian a binecuvântat piatra de temelie pentru noul lăcaș ce se zidește în cartierul Bariera Focșani, împreună cu pr. Marian Gegea, vicar administrativ eparhial, pr. Cristian Asănache, protopop al Protoieriei Râmnicu Sărat, pr. paroh Relu-Alexandru Pârvu, precum și alți slujitori.

La sfârșitul slujbei, Arhipăstorul locului a vorbit despre însemnătatea edificării unei biserici.

„Astăzi, într-o atmosferă de sărbătoare, în Săptămâna Luminată, localitatea dumneavoastră se îmbogățește cu încă o biserică, un lăcaș de rugăciune care este, deodată, casa lui Dumnezeu și casa dreptcredincioșilor Săi creștini, o tindă sau un pridvor al Raiului. Prin urmare, avem toate motivele să ne bucurăm și să aducem cuvânt de doxologie Preabunului Dumnezeu, Care ne ajută, ne ocrotește și ne binecuvintează pe tot parcursul vieții noastre, întărindu-ne în a ne purta crucea personală – fiecare în parte, dar și în calitatea noastră de comunitate de credincioși. Multe edificii sunt importante pentru oameni, fie că vorbim de un spital, o școală sau o grădiniță, însă nimic nu se compară cu o biserică-lăcaș de cult, care este o preînchipuire a Împărăției lui Dumnezeu pe pământ”, a subliniat Înaltpreasfinția Sa.

Parohia „Pogorârea Sfântului Duh” din cartierul râmnicean Bariera Focșani a fost înființată în anul 2022, lucrările de construire a bisericii fiind realizate cu sprijinul financiar al Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei, al Secretariatului de Stat pentru Culte și al Primăriei Râmnicu Sărat.