În Duminica Ortodoxiei, prima din Postul Sfintelor Paști, a avut loc, la finalul Sfintei Liturghii săvârșite în biserica Parohiei „Sfântul Apostol Andrei” din municipiul Buzău, premierea unui număr de 32 de elevi ai Școlii Gimnaziale „Sfântul Apostol Andrei” din imediata apropiere a lăcașului de cult.

Elevii premiați au participat la ediția a VI-a a Concursului internațional Împreună cu Hristos în lume, la început de mileniu III, organizat la sfârșitul anului 2021, în cadrul proiectului eTwinning „Limbă, cultură și spiritualitate românească”, prin colaborarea mai multor profesori de Religie români, inclusiv a 11 profesori din județul Buzău. Tema concursului a fost vestirea Nașterii Domnului la nivel internațional, antrenând în mod deosebit și membrii diasporei, aflați pe toate continentele planetei.

Elevii Școlii Gimnaziale „Sfântul Apostol Andrei” înscriși la concurs au fost coordonați de profesorul de Religie Gabriel-Mugurel Anghel, care i-a însoțit și la Sfânta Liturghie din Duminica întâi a Postului Mare. Înainte de premiere, elevii au ascultat cu mare atenție citirea Pastoralei Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române la Duminica Ortodoxiei, iar apoi au așteptat cu sfială să li se strige numele, pentru a intra în posesia diplomelor, precum și a premiilor, constând în cărți și icoane, oferite din partea parohiei.