Preoţi din Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei, reuniţi în patru ansambluri corale distincte, au poposit luni seară, 23 decembrie 2013, la Centrul Eparhial pentru a-l colinda pe ierarhul locului, Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian.

Catedrala voievodală „Adormirea Maicii Domnului“ a găzduit un concert special, în care clerici de la protoieriile Buzău I, Buzău II şi Pătârlagele, alături de Corala preoţilor din judeţul Vrancea, au interpretat, alternativ, colinde tradiţionale româneşti.

„Autorii acestor colinde, pe care noi contemporanii nu am făcut decât să le culegem şi să le punem pe note, să le armonizăm, au fost anonimi, cei mai mulţi oameni simpli, dar trăitori ai dreptei credinţe. Ascultând cuvântul de învăţătură în biserică, apoi citind şi ei cât au putut din scrierile sfinte, îndeosebi ale Sfinţilor Părinţi, mai ales din Sfânta Scriptură a Noului Testament, aceştia au reuşit să redea în colinde istoria mântuirii neamului omenesc, prin întruparea Fiului lui Dumnezeu. De aceea, eu vreau, în primul rând, să vă felicit şi să vă mulţumesc pentru faptul că v-aţi răpit din timpul destul de preţios, acum, în ajunul sărbătorii Crăciunului, venind la Centrul Eparhial, ca să ne colindaţi pe noi, cei de aici“, a spus Înaltpreasfinţia Sa.

În cursul zilei, la Centrul Eparhial din Buzău au sosit şi alte grupuri de colindători.