Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, s-a aflat duminică, 1 septembrie 2019, în mijlocul credincioșilor Parohiei „Sfântul Ioan Botezătorul” din cartierul buzoian Poștă. Ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie și slujba de Te Deum pentru începutul anului bisericesc, după care l-a prezentat pe noul paroh, în persoana părintelui Marian Gegea – consilier eparhial la Sectorul Cimitire, monumente și servicii funerare, ca urmare a pensionării preotului Nicolae Dumitrașcu, cel care a păstorit vreme de 26 de ani această comunitate.

Din sobor au făcut parte consilieri și inspectori eparhiali, protoierei, ieromonahi, precum și slujitori ai Catedralei Arhiepiscopale „Înălțarea Domnului”.

Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian a apreciat întreaga activitate pe care Pr. Nicolae Dumitrașcu a desfășurat-o în slujba Bisericii, oferindu-i o icoană a Sfântului Nicolae și Distincția de vrednicie „Sfântul Sfințit Mucenic Teodosie de la Mănăstirea Brazi”.

Totodată, Chiriarhul locului l-a prezentat credincioșilor pe noul lor paroh, Pr. Marian Gegea, evidențiind munca depusă de acesta la Centrul Eparhial, în calitate de colaborator apropiat al Înaltpreasfinției Sale, și exprimându-și convingerea că își va îndeplini, cu toată responsabilitatea, misiunea preoțească. Ierarhul a afirmat că părintele Dumitrașcu îl va sprijini pe părintele Gegea în lucrarea sa pastoral-liturgică, deoarece va sluji în continuare la biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” din cartierul Poștă.

În cadrul Sfintei Liturghii, ierodiaconul Macarie Mirea a fost hirotonit ieromonah pe seama Schitului Cetățuia din județul Buzău.

Răspunsurile la strană au fost date de Corul Psaltic Misionar „Sfântul Roman Melodul” al Eparhiei Buzăului și Vrancei.