În seara zilei de luni, 11 decembrie 2017, la Catedrala „Înălțarea Domnului” din Buzău, Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, a oficiat slujba Privegherii pentru Sfântul Ierarh Spiridon, Episcopul Trimitundei, făcătorul de minuni. La miezul nopții, ierarhul a săvârșit Sfânta Liturghie, împreună cu un sobor de 16 preoți și diaconi.

Din sobor au făcut parte: Pr. Cristian Marius Dima – consilier eparhial la Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul, Pr. Ion Chiorbeacă – consilier eparhial la Sectorul Economic-financiar, Protos. Calinic Marti – Schitul Săseni, Pr. Gabriel Gherghe – eclesiarhul Catedralei Arhiepiscopale din Buzău, precum și alți slujitori ai sfintelor altare.

În cuvântul de învățătură rostit după slujba Vecerniei cu Litie, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian a vorbit despre viața și faptele minunate ale Sfântului Spiridon.

„Știm cu toții că atât Sfântul Nicolae, cât și Sfântul Spiridon se bucură de o cinstire deosebită din partea dreptcredincioșilor creștini. Au fost foarte populari, smeriți, apropiați de sufletele oamenilor, în vremea în care au trăit – secolul al IV-lea –, dar și de-a lungul veacurilor, până în zilele noastre. Credincioșii se adresează Sfântului Nicolae și Sfântului Spiridon cu foarte multă dragoste, evlavie și credință în rugăciune. Iar acești sfinți se grăbesc să răspundă rugăciunilor noastre”, a precizat Arhipăstorul Buzăului și Vrancei.

Răspunsurile la strană au fost oferite de Corul psaltic misionar „Sfântul Roman Melodul” al Eparhiei.