Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei a organizat, în parteneriat cu Asociația Touristica din Buzău și Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Vrancea, proiectul de tineret Școala de bune maniere.

În perioada 17-21 august 2016, 20 de tineri, cu vârsta cuprinsă între 14 și 16 ani, au participat la o tabară tematică, desfășurată în Centrul de agrement Gălăciuc din județul Vrancea, în cadrul căreia au realizat o serie de activități, ce au avut ca scop urmarea și dezvoltarea motto-ului: Un copil manierat devine un adult elevat.

Timp de patru zile, participanții au deprins, cu ajutorul tehnicilor de educație non-formală, work-shop-uri, jocuri de animație și scenete, cunoștințe temeinice de: bune maniere (istoric, salutul, prezentarea, ținuta vestimentară, arta conversației), dezvoltare emoțională (Cine sunt eu?, Fii un bun prieten, Cum să aleg?, Eu și familia mea), precum și educație morală și juridică.

Prin realizarea acestei acțiuni, reprezentanții Sectorului Învățământ și Activități cu Tineretul al Eparhiei au dorit să arate tinerilor și partea frumoasă a vieții, lucrurile bune și optimiste care dau culoare și înfrumusețează sufletul încă în formare al copiilor noștri, dornici de cunoaștere și implicare într-o societate aflată în permanentă schimbare. (Raluca Trocaru, inspector eparhial la Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul)