Ziua Internațională a Copilului, sărbătorită la 1 iunie, este continuată și încununată de duminica imediat următoare, dedicată, în Patriarhia Română, tuturor mamelor, taților și copiilor acestora, care sunt crescuți și educați în lumina credinței în Dumnezeu.

Pornind de la aceste repere, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, Protoieria Focșani II, alături de parteneri care i-au sprijinit adeseori proiectele social-filantropice, a dorit ca, anul acesta, activitățile specifice zilei de 1 iunie să se îndrepte către copiii din această categorie. Prin implicarea preoților din protoierie, au fost identificate 30 de familii cu mai mulți copii, care corespund criteriilor de mai sus, și s-a stabilit care va fi ajutorul și, totodată, semnul de prețuire pe care îl vor primi din partea noastră.

Astfel, trei autoutilitare, încărcate cu 10 frigidere, 8 mașini de spălat, 12 aragazuri cu butelii, detergenți și dulciuri, au pornit din Focșani către sudul, sud-estul și o parte a zonei de est a județului. La acestea s-a adăugat și un mic frigider special, destinat unei bătrâne din satul Târâtu, comuna Poiana Cristei, căreia am reușit, anul trecut, cu ajutorul unor panouri solare, să-i aducem puțină lumină în casă.

A fost, pentru noi, o zi petrecută între copii și părinți, un prilej de a redescoperi firescul, dragostea fraternă, recunoștința și ospitalitatea.

Acțiunea a fost posibilă prin contribuția financiară a următoarelor instituții și persoane: Protoieria Focșani II; S.C. Premium Porc Group; S.C. Pandora Prod S.R.L. – Focșani; Parohiile Petreanu, Mirceștii Noi și Cotești; preoții Nicolae Potop, Costel Grosu, Iulian Drăgan, Ovidiu Blăgan, Ion Dănilă și Valentin Mirică.

Celor care ni s-au alăturat le mulțumim și îi asigurăm că jertfa lor a fost bine primită de cei 138 de copii și de familiile lor.

Pr. Oscar Frunză

Protopop al Protoieriei Focșani II