Pentru membrii grupului catehetic al Parohiei „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din municipiul Râmnicu Sărat, ziua de vineri, 10 martie 2023, a conținut momente emoționante, prilejuite de întâlnirea cu persoanele vârstnice găzduite de Căminul de bătrâni din comuna Topliceni, județul Buzău.

Vizita la acest așezământ social a grupului catehetic format din elevi ai Școlii Gimnaziale „Constantin Brâncoveanu” din municipiul Râmnicu Sărat se înscrie în seria de activități derulate în cadrul Concursului Național Catehetic inițiat de Sectorul Teologic-educațional al Patriarhiei Române, aflat la ediția a XV-a și intitulat Tinerii și vârstnicii să laude numele Domnului.

Cu această ocazie au fost împărțite celor 25 de bătrâni îngrijiți în căminul din Topliceni dulciuri, mărțișoare și semne de carte confecționate de către copii la activitățile anterioare, desfășurate în colaborare cu Societatea Națională a Femeilor Ortodoxe Române din Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei (SNFOR – ABV).

La finalul întâlnirii au fost interpretate pricesne, glasurile copiilor împletindu-se adesea cu cele ale bătrânilor, realizându-se, în acest mod, o punte între generații.

Pr. Cristian-Mihail Iordache

Parohia „Sf. Cuv. Parascheva” –  Râmnicu Sărat