Parohia „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din municipiul Râmnicu Sărat a organizat luni, 13 noiembrie 2023, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ciprian și în colaborare cu Centrul de Transfuzie Sanguină Buzău, o campanie de donare de sânge pentru a veni în sprijinul unei tinere de 15 ani, diagnosticată recent cu leucemie în formă severă. Familia acestei fete ne-a adus la cunoștință, cu o săptămână în urmă, faptul că ea se afla internată la Institutul Clinic Fundeni din București, având nevoie urgentă de sânge, iar doctorii erau rezervați, la acel moment, în privința reușitei de redresare.

Duminică, 12 noiembrie, la Sfânta Liturghie, tânăra a fost pomenită cu multă credință, iar dragostea și puterea lui Dumnezeu s-au văzut ulterior. Am aflat de la tatăl ei vestea din partea medicilor cum că, deși pericolul nu a trecut, este o minune faptul că începe să își revină.

În ziua prăznuirii Sfântului Ioan Gură de Aur, în sala bibliotecii parohiei râmnicene, 120 de persoane au răspuns apelului făcut pentru acest caz umanitar, donând aproximativ 60 de litri de sânge, ce va fi folosit și pentru alți semeni aflați în suferințe fizice severe.

Mulțumim lui Dumnezeu pentru că am reușit să demonstrăm solidaritate și dragoste față de aproapele, în apropierea Postului Crăciunului, și pentru că am reușit să trăim, cel puțin o parte dintre noi, pe viu, Pilda samarineanului milostiv.

Pr. protopop Cristian Asănache

Protoieria Râmnicu Sărat