Sectorul Învățământ și activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei s-a asociat într-un proiect european de tineret pe tema rolului muzicii în societate. Astfel, în perioada 23 iunie-1 iulie 2018, o delegație de tineri din Eparhie participă la proiectul european cu titlul IYOUME Stop Human Trafficking (Stop traficului de persoane), în cadrul Programului Erasmus Plus al Comisiei Europene, care are loc la Valetta, Capitală Culturală a Europei în 2018, în Malta.

Delegațiile participante au avut bucuria de a se întâlni, joi, 28 iunie 2018, cu Președintele Maltei, Dna Marie-Louise Coleiro Preca, care le-a adresat un mesaj de solidaritate și încurajare pentru acest nobil demers. În seara zilei de vineri, 29 iunie 2018, tinerii artiști au susținut un concert pe scena în aer liber din Valetta.

Activitățile de educație non-formală derulate în cadrul proiectului urmăresc favorizarea întâlnirii între tineri europeni, conștientizarea tinerilor privitor la fenomenul global al traficului de persoane, punerea în valoare a competențelor și abilităților muzicale prin organizarea de evenimente de campanie împotriva unui asemenea fenomen.

Prima etapă a proiectului a constat într-o vizită pregătitoare cu lideri de tineret și câte un tânăr beneficiar din toate țările participante: Malta, România, Grecia, Macedonia, Italia, Bulgaria, Cipru, Croația și Lituania, care a avut loc la Atena, Grecia, între 23 și 26 mai 2018. A doua etapă reprezintă schimbul de tineri propriu-zis, ce a presupus deplasarea a câte unui grup de 5 tineri între 18 și 30 de ani și a unui lider de tineret din fiecare țară la Valetta, în perioada 23 iunie-1 iulie 2018.

Este al patrulea proiect european pentru tineri realizat de Sectorul Învățământ și activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei în ultimii ani și unul dintre cele mai inovative, completând oferta educațională coerentă din cadrul Programului eparhial pentru tineret Cuvântul care unește, inițiat de acest sector în 2018.

Foto: newsbook.com.mt