„Să nu ne pierdem credința și nădejdea în purtarea de grijă a lui Dumnezeu”, le-a spus Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian credincioșilor prezenți sâmbătă, 14 martie 2020, la Catedrala Voievodală „Adormirea Maicii Domnului” din incinta Centrului Eparhial de la Buzău. Cu acest prilej, Arhipăstorul Buzăului și Vrancei a săvârșit Sfânta Liturghie, în cadrul căreia l-a hirotonit în treapta de diacon pe Petre Ciprian Bornaz, absolvent de Teologie Pastorală.

Referindu-se la această mare încercare prin care trece întreaga lume și, implicit, țara noastră, și anume răspândirea cu rapiditate a virusului COVID-19, Ierarhul a afirmat că suntem chemați cu toții să intensificăm mai mult rugăciunea către Dumnezeu.

„Indiferent ce se va întâmpla, să rămânem ancorați în Trupul lui Hristos, care este Biserica. Să reflectăm la jertfele miilor și milioanelor de martiri ai Bisericii, care nu s-au înfricoșat de chinurile la care au fost supuși și de multe alte nenorociri; și-au păstrat credința până la capăt. Să conștientizăm și noi că nu pe pământ avem cetate stătătoare, ci în ceruri, și pe aceea trebuie să o căutăm, rămânând fideli Evangheliei Mântuitorului Hristos și ținând legătura strânsă cu Biserica.

Vă îndemn să aveți grijă și să sporiți în rugăciune, pentru că rugăciunea ne dă pace sufletească și ne ajută să îndepărtăm frica; aceasta este mai periculoasă decât o anumită boală. Să ne păstrăm, așadar, calmul și să înfruntăm cu curaj și nădejde greutățile și pericolele care se profilează acum la orizont”, a subliniat Chiriarhul locului.

La finalul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian a citit rugăciunea specială pentru încetarea noii epidemii, trimisă de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel către toate eparhiile din cuprinsul Patriarhiei Române.