Sărbătoare în Parohia vrânceană Bizigheşti

Duminică, 29 noiembrie 2015, credincioşii Parohiei vrâncene Bizigheşti au sărbătorit anticipat hramul bisericii lor, închinat Sfântului Apostol Andrei. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi. Răspunsurile liturgice au fost date de Grupul psaltic misionar „Sfântul Roman Melodul“.

După încheierea Sfintei Liturghii, ierarhul a sfinţit şi noua capelă mortuară a parohiei, construită între anii 2014-2015.

În cuvântul de învăţătură, Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian a arătat că, prin făptuirea binelui, ne asemănăm cu Dumnezeu.

„Sensul vieţii omului pe pământ este acela de a moşteni viaţa veşnică în Împărăţia lui Dumnezeu. Raiul a fost creat de Dumnezeu nu pentru altcineva, ci pentru om. De aceea, Mântuitorul Iisus Hristos ne îndeamnă să ne trăim frumos viaţa, în raport cu Dumnezeu, împlinind poruncile pe care ni le-a lăsat în Sfânta Evanghelie, iubindu-ne unii pe alţii, ajutându-l pe cel în nevoie. Toate acestea înseamnă să-L imităm în viaţa noastră pe Dumnezeu Cel iubitor şi mult milostiv. Atunci când facem binele, ne asemănăm lui Dumnezeu, iar când facem răul, ne asemănăm altcuiva. Or, Dumnezeu vrea să ne asemănăm cu El Însuşi, Care este binele absolut, iubirea desăvârşită, şi doreşte ca făptura mâinilor Sale să ducă aici, pe pământ, o viaţă frumoasă, astfel încât să aibă parte de fericire în Împărăţia cea veşnică, pe care a gătit-o pentru oameni“, a spus Înaltpreasfinţia Sa.

Parohia din satul Bizigheşti a fost înfiinţată în anul 2009 şi numără 179 de familii. Înainte de înfiinţarea acesteia, biserica „Sfântul Apostol Andrei“ era filie a Parohiei Făurei. Locaşul de cult a fost ridicat în perioada 1987-1988.

Pentru întreaga activitate pastoral-misionară şi administrativă, preotul paroh, Florinel Văsie, a fost hirotesit sachelar. De asemenea, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Ciprian a primit din partea comunităţii parohiale o icoană brodată cu praznicul Bunei Vestiri.