Naşterea Domnului a fost cinstită, joi, 25 decembrie 2014, cu mare bucurie şi de credincioşii Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei. Ierarhul locului, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Ciprian, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, a oficiat Sfânta Liturghie în Catedrala arhiepiscopală „Înălţarea Domnului“ din Buzău. Răspunsurile liturgice au fost date de Corala Ortodoxă Mixtă „Neagu Ionescu“ a catedralei. Cu această ocazie, a fost citit şi cuvântul pastoral adresat de ierarh tuturor credincioşilor din eparhie.

Doresc să vă pun la inimă şi să meditaţi la toate cuvintele pe care le-aţi auzit cu prilejul acestui mare praznic, să vă străduiţi cu toţii, de vreme ce v-aţi pregătit prin post şi rugăciune, aţi primit pe preot cu icoana în casele dumneavoastră şi pe colindători, după ce aţi participat la Sfânta Liturghie şi foarte mulţi v-aţi împărtăşit, atât în post, cât şi în această zi de sărbătoare, să vă adunaţi în jurul mesei de Crăciun şi acolo, împreună cu Hristos, Care este prezent în chip nevăzut, dar real, să aduceţi slavă lui Dumnezeu şi să vă arătaţi bucuria, fericirea şi mulţumirea sufletească unii faţă de alţii. Pentru noi, creştinii, Crăciunul este ziua recunoştinţei pe care o arătăm lui Dumnezeu-Tatăl Cel Ceresc, pentru cel mai de preţ dar pe care l-a făcut umanităţii, adică Fiul Său întrupat pe pământ, ca «să crească, să ne mântuiască», aşa cum se spune în colind“, a subliniat Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Ciprian.

Credincioşi din întreg municipiul Buzău au fost prezenţi în număr mare la slujba oficiată în Catedrala arhiepiscopală, cu prilejul Naşterii Mântuitorului nostru Iisus Hristos, şi s-au împărtăşit cu Sfintele Taine.

Tot în această zi, diaconul Ionuţ Ploscaru a fost hirotesit întru arhidiacon.