Biserica „Tuturor Sfinţilor” din Parohia buzoiană Lipia II a fost sfinţită în această duminică. Slujba de târnosire şi Sfânta Liturghie au fost oficiate de Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei.

„Un locaş de rugăciune, deci o biserică, este zidit spre slava lui Dumnezeu, pus sub ocrotirea unui sfânt sau chiar a Mântuitorului Hristos când se fixează un praznic împărătesc, primeşte Taina Sfântului Botez şi Taina Sfintei Mirungeri, ca să ne arate că nu este un edificiu oarecare, ci este un locaş sfinţit şi viu. Acest locaş ne cuprinde pe toţi – noi cei care constituim Biserica vie a lui Hristos. Mântuitorul este Capul Bisericii, iar noi toţi cei botezaţi în numele Sfintei Treimi suntem mădulare ale aceluiaşi Trup al lui Hristos, care este Biserica”, a spus Înaltpreasfinţia Sa.

Lăcaşul de cult s-a ridicat între anii 1857-1866, pe locul unei biserici din lemn, prin strădania credincioşilor din parohie şi a preotului Teodor. De-a lungul vremii, biserica a suferit mai multe lucrări de restaurare.

La slujbe au participat autorităţi locale, numeroşi credincioşi din localitate, dar şi din împrejurimi. După tradiţie, aceştia au putut trece prin Sfântul Altar pentru a se închina.