Duminică, 6 august 2017, credincioșii Parohiei Ghimicești, județul Vrancea, au sărbătorit, împreună cu ierarhul lor, praznicul Schimbării la Față a Domnului. În biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din localitate, Sfânta Liturghie a fost săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, alături de un sobor de preoți și diaconi. Cântările liturgice au fost interpretate de Grupul psaltic misionar „Sfântul Roman Melodul” al Eparhiei.

În cuvântul de învățătură, chiriarhul locului a precizat că Mântuitorul Iisus Hristos S-a schimbat la Față, S-a transfigurat, pentru a le arăta celor trei ucenici mai apropiați ai Săi, Petru, Iacob și Ioan, slava Lui dumnezeiască și pentru a-i convinge că El nu era un simplu prooroc, ci Însuși Dumnezeu întrupat. De asemenea, Arhipăstorul Buzăului și Vrancei a spus că Schimbarea la Față a fost o anticipare a Învierii, o încercare din partea Mântuitorului Hristos de a-i face pe ucenici să înțeleagă în ce va consta învierea Lui din morți și, apoi, învierea noastră cea de obște.

La finalul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian a oficiat slujba Parastasului pentru părintele Gheorghe Dabija, la 40 de zile de la mutarea sa la Domnul. Acest vrednic slujitor al Sfântului Altar este tatăl preotului Vasile Dabija, actualul protoiereu de Panciu și paroh al bisericii „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Ghimicești.

Locașul de cult a fost construit între anii 1937-1946, pe locul altei biserici din lemn. În urma efectuării unor ample lucrări de consolidare și restaurare, locașul de rugăciune a fost resfințit în data de 8 octombrie 2000.