Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Buzău a organizat vineri, 15 martie 2024, prima ediție a evenimentului Învățământul buzoian între tradiție și modernitate.

Printre cei peste 500 de invitați la această sărbătoare a învățământului buzoian s-au aflat directori de școli ieșiți la pensie – care au fost premiați pentru contribuția adusă, de-a lungul anilor, educației buzoiene –, directori actuali, reprezentanți ai administrației centrale și locale, ai Casei Corpului Didactic Buzău și echipa de inspectori de la ISJ Buzău.

Din partea Centrului Eparhial și a Seminarului Teologic Ortodox „Chesarie Episcopul” au fost prezenți pr. Dan Necula, consilier eparhial la Sectorul Învățământ și activități cu tineretul, respectiv pr. prof. Cristian-Marius Dima, directorul școlii teologice buzoiene, dar și foste cadre didactice ale aceleiași instituții de învățământ, precum pr. prof. Gheorghe Sava-Popa, director între anii 1998-2023, și distinsul profesor de muzică Ștefan Stănescu.

Evenimentul a cuprins premierea foștilor directori și cea a câștigătorilor concursului Directorul de școală, de la competență la competiție, cu cinci secțiuni, lansat între managerii de astăzi de școli, discursuri despre importanța educației, susținute de invitații speciali, și un program artistic al orchestrei profesorilor de la Liceul de Arte „Margareta Sterian” din municipiul Buzău.

În cuvântul său, dna prof. dr. Daniela Palcău, inspector școlar general, a mulțumit Înaltpreasfințitului Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, pentru intensa colaborare pe plan cultural-educațional și sprijinul acordat învățământului buzoian, cu multă bunăvoință față de elevi și de dascălii lor, în ultimii 11 ani.

Manifestarea festivă a reușit să exprime recunoștința față de munca depusă de directorii școlilor buzoiene, din trecut și prezent, dascăli dedicați, care au păstrat un nivel înalt al educației școlare în județul nostru până astăzi, existând în același timp și perspective îmbucurătoare pentru viitor, datorită puterii exemplului transmis în succesiunea de generații profesorale.

Insp. Ionuț-Romeo Sandu

Sectorul Cultural și comunicații media

Foto: Facebook / Reporter Buzoian